Novosti
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja

Nacionalni program očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Republici Hrvatskoj

Institut sudjeluje u provedbi Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Republici Hrvatskoj. Aktivno održava kolekcije biljnih genetskih izvora i sudjeluje u aktivnostima radnih grupa vinova loza, mediteransko voće, ljekovito i aromatično bilje i povrće. Tijekom 2018. godine proveo je niz aktivnosti koje pridonose očuvanju i karakterizaciji domaćih biljnih genetskih izvora. 

Temeljem financijske potpore Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u sklopu mjere 10.2. "Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., Institut je osuvremenio opremu za održavanje kolekcijskih nasada. Nabavljena je sječka za usitnjavanje drvenastih ostataka i rotodrljača za unutar rednu obradu tla u nasadima. Navedena mehanizacija unaprijediti će održavanje poljskih kolekcija. 



   

sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version