Predavanja
prof. dr. sc. Zdenko Rengel
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja
   
01. lipnja 2004.
u knjižnici
Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša

Prof. dr. sc. Zdenko Rengel

održao je predavanja:

  1. PISANJE ZNANSTVENIH RADOVA NA ENGLESKOM JEZIKU
  2. MODELIRANJE RASTA KORIJENA I PRIMANJA NITRATA U HETEROGENOM TLU


Profesor Zdenko Rengel diplomirao je i magistrirao na PMF-u u Zagrebu te doktorirao na Luisiana State Universty, USA. Od 1990 godine živi i radi u Australiji, a od 1996. godine je redoviti profesor na University of Western Australia, Perth.

Iz njegovog bogatog životopisa izdvajamo preko 170 radova objavljenih u referiranim međunarodnim časopisima, 21 pozvani pregledni članak te četiri izdane knjige. Prof. Rengel je obišao cijeli svijet kao pozvani predavač na 19 međunarodnih konferencija i 32 sveučilišta u 15 zemalja.

Prof. Rengel je trenuto urednik časopisa Journal of Plant Nutrition i Journal of Crop Production, a od 1993. do 2003. bio je urednik časopisa Plant and Soil. Osim toga savjetnik je u uredništvima časopisa Journal of Experimental Botany, Crop Research, Turkish Journal of Agriculture and Forestry i Journal of Soil Science and Plant Nutrition.

Pored bogatog znanstvenog rada prof. Rengel ima dugogodišnje iskustvo kozultant u industriji gnojiva, vodoprivredi te pri sveučilištima, državnim ministarstvima i NATO-u. Trenutno je i vanjski suradnik na europskom projektu o rizosferi unutar 5th Framework Programme.




sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version