Predavanje
prof. dr. sc. Zdenko Rengel
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja
   
10. rujna 2007
u knjižnici
Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša

Prof. dr. sc. Zdenko Rengel

održao je predavanje:

Revizija i editiranje znanstvenih radova
(Reviewing and editing of scientific papers)

O postupku recenzije, komunikaciji s urednikom časopisa i recenzentima, te o prepravljanju i uređivanju već recenziranih radova. Nakon predavanja raspravljalo se o osmišljavanju i provedbi znanstvenih istraživanja s naglaskom na izradu doktorskih disertacija.

Profesor Zdenko Rengel diplomirao je i magistrirao na PMF-u u Zagrebu te doktorirao na Luisiana State Universty, USA. Od 1990. živi i radi u Australiji, a od 1996. je redoviti profesor na University of Western Australia, Perth. Prof. Rengel je zadržao bliske kontakte s kolegama u Hrvatskoj te sudjeluje kao član povjerenstva u izradi nekoliko disertacija na hrvatskim sveučilištima. Na 'Drugom kongresu hrvatskih znanstvenika iz zemlje i inozemstva' sudjelovao je kao jedan od voditelja sekcije za Biotehničke znanosti.

Iz njegovog bogatog životopisa izdvajamo 215 radova objavljenih u referiranim međunarodnim časopisima, 24 pozvana pregledna članka, 6 izdanih knjiga i 4 specijalna izdanja časopisa. Prof. Rengel je obišao cijeli svijet kao pozvani predavač na 27 međunarodnih konferencija i 32 sveučilišta u 15 zemalja. Za svoj rad dobio je 7 nagrada i 16 priznanja, uključujući članstvo u HAZU. Bio je gostujući profesor na 6 sveučilišta (USA, Japan, Danska, Njemačka, Poljska i Čile) i trenutno je Honorary Professor na 2 sveučilišta u Kini.

Prof. Rengel je trenutno urednik časopisa Journal of Plant Nutrition i Journal of Crop Production, a od 1993. do 2003. bio je urednik časopisa Plant and Soil. Osim toga savjetnik je u uredništvima časopisa Journal of Experimental Botany, Crop Research, Turkish Journal of Agriculture and Forestry, Tree Physiology i Journal of Soil Science and Plant Nutrition.

Pored bogatog znanstvenog rada prof. Rengel ima dugogodišnje iskustvo kao konzultant u industriji gnojiva, vodoprivredi te pri sveučilištima, državnim ministarstvima i NATO-u.




sva prava pridržana ©2004-2022 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version