Projekti
početak o institutu djelatnici projekti usluge događanja


Trenutni projekti

Prijašnji projekti
Poboljšanje konkurentnosti maslinarske proizvodnje na programskom području kroz prekograničnu suradnju (COOPer)

Sažetak projekta

Projekt COOPeR će se baviti uobičajenim prekograničnim potrebama koje proizlaze iz nedostatka ulaganja u istraživanja i razvoj, nedostatne kapacitete i resurse, nemogućnost pristupa međunarodnom tržištu te lošoj suradnji između privatnog i javnog sektora. Projektni pristup se temelji na tri specifična cilja: 1. Razvoj formalne mreže dionika iz maslinarskog sektora, 2. Uspostava centra za maslinarstvo s laboratorijem, 3. Razvoj suradnje između poduzetnika u maslinarstvu i institucija za podršku gospodarstvu s istraživanjem u svrhu ubrzanja konkurentnosti na programskom području. Glavni cilj projekta je uspostava centra za maslinarstvo s laboratorijem koji će direktno pridonijeti ciljevima programa kroz jačanje konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja na programskom području.
Rezultati projekta bit će: razvijena jedna prekogranična poslovna mreža, uspostavljen centar za maslinarstvo sa laboratorijom, potpisan  ugovor o održivoj suradnji između institucija i dionika (proizvođača, poduzeća, znanstvenih institucija...). Javni sektor, sektorske agencije, nevladine organizacije, mala i srednja poduzeća, visokoškolske i istraživačke ustanove te organizacije za poslovnu podršku, bit će dio procesa mapiranja u HR, BiH i MN; Rezultat procesa mapiranja bit će uspostava mreže dionika u maslinarstvu koji će biti uključeni u rad centra s laboratorijem.
Zajednička mreža maslinara iz HR, BiH i CG zajedno s Centrom za maslinarstvo osigurati će dodatnu vrijednost prekograničnoj suradnji i gospodarstvu tri zemlje kroz bolju iskorištenost resursa, nova zapošljavanja, povećanu proizvodnju i stvaranje novih prihoda.

 
sva prava pridržana ©2004-2019 Institut za jadranske kulture i melioraciju krša naslovnica     mail    vrh english version